Cursus Fotografie
Op zoek naar een cursus fotografie in Wijchen?
Wil je als hobbyfotograaf meer uit je camera halen, ben je een absolute beginner of wellicht heb je een opfrismoment nodig? Deze cursus is hiervoor uitermate geschikt.
De focus ligt volledig op jouw
Tarief
De kosten voor de 5 lessen bedragen € 189,-
de cursus vindt doorgang bij 4 aanmeldingen.
Een extra praktijkles vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Er is plek voor maximaal 10 personen.
Liever een privé cursus ?
locatie
Sophia Fotografie
Zomertaling 55 6601DW Wijchen
cursusdagen en tijden:
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
(Zaterdag)
De lessen zijn van 14:00 uur tot 16:00 uur
óf van 19:00 tot 21:30 uur.
Inclusief koffie en thee.
Aanmelden via onderstaand formulier.
In het vragenveld veld vult u de dagen en tijden in.
Inhoud Cursus
Deze cursus is bestemd voor mensen die een spiegelreflex– of systeemcamera bezitten, maar deze meestal op de automatische stand laten staan.
Iedere les bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, waarin u uw camera steeds beter leert kennen en ziet wat de mogelijkheden ermee zijn. Na afloop van de betreffende les krijgt u een huiswerkopdracht mee, zodat u het geleerde de week daarna in de praktijk kunt brengen. Door te oefenen om deze huiswerkopdracht uit te voeren, leert u ook uw camera beter te bedienen. Van deze huiswerkopdracht neemt u de volgende les een selectie mee, die we gezamenlijk gaan bekijken en bespreken.
les 1 : hoe werkt een camera?
In deze eerste les leert u hoe uw camera globaal werkt en waarom deze in de automatische stand vaak niet het gewenste resultaat oplevert. De begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde worden geïntroduceerd en kort uitgelegd. Daarna leert u welke scherpstelmogelijkheden de camera heeft en hoe die juist te gebruiken.
les 2 : diafragma en scherptediepte
Voor deze les staat het diafragma centraal. Wat doet het diafragma nu eigenlijk, maar ook: hoe kan ik het diafragma instellen zodat de achtergrond mooi onscherp wordt. En welke diafragma-waarde gebruik ik in welke situatie? Het begrip ISO wordt verder uitgelegd. We voeren direct de theorie uit in de praktijk en maken een ‘raamlicht’ portret hier in de studio.
les 3 : sluitertijd en beweging
We gaan uitleg geven over de sluitertijd, en wat voor creatieve mogelijkheden dit kan bieden. U leert om een snel bewegend onderwerp tóch scherp op de foto te krijgen, maar ook: waarom is mijn foto bewogen? In de praktijk leren jullie hoe de sluitertijd bij een gewoon portret voor iets creatiefs kan zorgen.
les 4 : compositie en lenskeuze
Wat betekent de compositie van een foto? Zijn daar regels aan gebonden en moeten we die ook volgen? In deze les vele tips en voorbeelden om te zien of compositieregels iets uitmaken en waarom. We leren dus kijken. Daarnaast gaan we dieper in op het gebruik van uw lens. Welke lens kan ik het beste voor mijn onderwerp gebruiken en welke niet? De begrippen brandpunt en lichtsterkte passeren de revue.
les 5 : witbalans en fotobewerking
Tijdens de laatste les gaan we leren wat kleurtemperatuur & witbalans betekent en hoe je ermee om moet gaan. Ook volgt er uitleg over verschillende resoluties, bestandsformaten en afdrukken. Tevens een demonstratie met een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop of Lightroom en wat dit voor uw foto kan betekenen.